Bajcsaylegal 3

7 dolog, amivel biztosíthatja cége túlélését akkor is, ha válság van

A jelenlegi rendkívüli koronavírus-járvány okozta helyzetben kifejezetten fontos, hogy cége működését jogi szempontból is áttekintse a pénzügyi mellett, mert a rendezettség a vállalkozás túlélését segítheti az elkövetkező napokban.

Ehhez összegyűjtöttünk 7 pontot, amelyek szerintünk alapvető kiindulópontokként szolgálnak és szükségesek ahhoz, hogy a cégek biztosítsák a működésüket a mostani zaklatott helyzetben. Tekintse ezt amolyan  „check list”-nek, és haladjon végig rajta sorban!

1. Székhely/telephely bérleti szerződése

Javasoljuk, tekintse át a bérleti szerződését, amely rögzíti annak feltételeit, ahogyan a cége üzlethelyiséget bérel. Legyen proaktív, keresse fel a bérbeadót és egyeztessen vele, hogy mi az az átmeneti megoldás, amely egyrészt biztosítja cége zavartalan létét az adott ingatlanban, valamint biztosítja a bérbeadónak azt, hogy továbbra is legyen megfelelő bérlője, aki az átmeneti időszakban is használja, rendben tartja az ingatlant, fizeti a rezsit, azaz biztosítja az ingatlan értékállóságát. Mindezek alapján javasolja a bérleti szerződés módosítását. Ne feledjük, nem elszigetelt problémáról van szó, és a bérbeadónak is érdeke, hogy folyamatosan legyen bérlője, tehát közös érdekük a megegyezés.

2. Munkavállalók helyzete, a munkába járás és a home office kérdése

Az elkövetkező időszakban várhatóan kiszámíthatatlanabbá válik a munkaerőpiac, megváltoznak korábban már megszokott folyamatok, és elképzelhető, hogy át kell értékelnie a cége kilátásait is. Munkáltatóként egyrészt fontos biztosítania a megfelelő munkavégzéshez szükséges körülményeket, akár a munkahelyen a szükséges intézkedésekkel, akár a távmunkavégzés esetében.

Ugyancsak nem lehet elmenni amellett, hogy van, ahol felmerülhet a munkavállalói létszám csökkentése a gazdasági okok miatt. Ennek kapcsán is javasoljuk, hogy egyeztessenek egymással a felek, és munkaszerződés-módosítással olyan struktúrát tudjanak találni, amelyben fennmaradhat a munkaviszony, és a válság elmúltával a cégek megfelelő erőforrással rendelkezzenek, amikor újraindul a normál működés a gazdaságban.

3. Szerződéses partnerekkel való szerződésállomány felülvizsgálata

Rendkívül fontos, hogy reálisan értékelje a kötelezettségvállalásait, és készítsen azokra megvalósíthatósági tervet. Ilyenkor szükséges megvizsgálni, hogy ön mit fog tudni teljesíteni,  mennyiben tudja majd teljesíteni a partnerei felé tett kötelezettségeit.

Lényeges szempont a jelen helyzetben, hogy megvizsgálja az egyes szerződésekben foglalt „vis maior” – vagyis a szerződés teljesítését meggátló előre nem látható akadályokra vonatkozó – rendelkezéseket, hogy azokat amennyiben szükséges alkalmazni, és amennyiben indokolt, szerződésszerűen tudja is őket alkalmazni.

4. Együttműködés, együttműködés, együttműködés!

A polgári jogban a szerződéses viszonyokban alapelv az általános együttműködési kötelezettség. Így értesítenie kell a szerződéses partnereit, ha olyan körülmény merült fel vagy várható a jövőben, amely akadályozza, hogy teljesítse a meglévő szerződéseket. Ez amiatt is nagyon lényeges, mert ha ezt a tájékoztatást késve teszi meg, az adott eseteben azzal járhat, hogy önnek kártérítési felelőssége lesz, még akkor is, ha egyébként az akadály felmerüléséért nem ön felelős.

Ha tehát már fennáll a veszélye annak, hogy nem fog tudni szerződés szerint teljesíteni, minden érintett partnerét írásban tájékoztatnia kell erről, lehetőség szerint részletezve a várható következményeket.

5. Követelésállomány áttekintése, ütemezése

A kintlevőségeit szorosan kövesse nyomon, egyeztessen a partnereivel. Amennyiben nem vagy nehezen tudnak fizetni, állapodjon meg velük részletfizetésben. Ezzel biztosíthatja legalább azt, hogy követelése a partner által elismert legyen – ez azért fontos, mert ha létezik megállapodás a részletfizetésről, egy esetleges későbbi peres eljárásban ezáltal könnyebben tudja majd bizonyítani, hogy ön teljesített, tehát jogos a követelése.

6. Legyünk aktívan fellépők!

Ugyancsak általános polgári jog elv, hogy kárenyhítési kötelezettségünk van. Ez azért lényeges, mert ha később bármilyen módon is a jelen helyzetből fakadóan peres eljárásban vesz majd részt, akkor lényeges lesz, hogy tudja bizonyítani, a maga részéről megtett a lehetőségekhez képest minden általában elvárhatót, hogy csökkentse a károkat. Ha komolyan veszi a fenti tanácsokat, tehát proaktívan fellép, szükség esetén megvalósíthatósági tervet készít a szerződések teljesítéséről, illetve írásban tájékoztatja minden partnerét a várható fejleményekről, azzal azt is biztosítja, hogy az öntől elvárható mértékben hozzájárul ahhoz is, hogy mások minimalizálják a saját kárukat.

7. Legyünk informáltak!

Mindennap változhatnak a körülmények, akár gazdasági, akár jogi vonatkozásban, így fontos, hogy készüljön arra is, hogy az élet visszaállhat a normális kerékvágásba. Legyen tisztában azzal, hogy mi is az aktuális helyzet, és fordítson gondot arra, hogy addig is megfelelően alkalmazkodjon az éppen aktuális kihívásokhoz.

Jelen oldalon megjelölt írások nem tekinthetők jogi tanácsadásnak, illetve nem tükrözik az ügyvéd hivatalos véleményét. Jogilag érvényesíthető állásfoglalást a honlapot üzemeltető ügyvéd kizárólag megbízási szerződés alapján, írásban, cégszerűen aláírt formában bocsát ki. Az oldalon található írások a közzétételük időpontjában hatályos jogszabályok alapján íródtak, elképzelhető azonban, hogy a jogszabályok változása miatt az írások nem feltétlenül alkalmazhatók a jelen helyzetben, illetve az is, hogy meghatározott tényállás mellett a hatáskörrel rendelkező hatóságok vagy bíróságok eltérő jogi álláspontra jutnak.

 

 

Bajcsay Ügyvédi Iroda

Projektmenedzsment szemléletű jogi szolgáltatásokat nyújtunk magyar, angol, német és spanyol nyelven Ügyfeleinknek, hogy elérjék az üzleti céljaikat. Munkánk során törekszünk az alapértékeinknek megfelelően értő figyelemmel, érthető, hatékony, gyors és hasznos megoldásokat kínálni.

Népszerű bejegyzések

Kapcsolat

Itt találsz minket

Elérhetőségek

Bécsi út 52. II/8.

Budapest

H-1036

E-mail:

office@bajcsaylegal.com

Telefonszám:

(0036) 1 817-0558